Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Susret: Nurković – Ozan

Susret: Nurković – Ozan
Datum objave: 06.09.2019 11:22 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


MSP MSP

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se sa ambasadorkom Republike Turske u Crnoj Gori Songul Ozan i saradnicima. 

Današnji susret bio je prilika da se razgovara o tekućim i planiranim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture u Crnoj Gori.

Ministar saobraćaja i pomorstva je informisao prisutne o ulaganjima i projektima koje Crna Gora trenutno realizuje, ali i koje planira u narednom periodu, budući da je modernizacija i unapređenje saobraćajne infrastrukture jedan od prioriteta Vlade Crne Gore na nacionalnom nivou.

„Projekti na čijoj realizaciji radimo su kapitalni i razvojni u svakom pogledu, pa očekujemo i veliko interesovanje stranih kompanija, kako u dijelu daljeg razvoja nacionalnih vazdušnih luka, tako i u dijelu nastavka izgradnje autoputa Bar – Boljare“ istakao je Nurković, dodajući da su:

„Dobrodošle sve kompanije koje svojim kapacitetima i kvalitetom mogu da odgovore zahtjevima i uslovima koji se za ovako kapitalne projekte podrazumijevaju, ali i koje su konkurentne na međunarodnom tržištu, kako uslugom i cijenama“.

Ambasadorka Ozan je napomenula da očekuje još veće interesovanje turskih investitora, posebno za oblast saobraćajne infrastrukture, ističući da vjeruje u kvalitet turskih kompanija koje godinama unazad uspješno posluju i realizuju projekte u zemljama regiona, ali i šire.

Interes Crne Gore svakako je da na transparentan način i u fer uslovima odaberemo najbolje partnere za projekte koji nam slijede, zaključeno je na kraju sastanka.

MINISTARTSVO SAOBRAĆAJA I POMORSTVA