Мања слова Већа слова РСС

 Мој кутак

Неwслеттер Пријава за newsletter
>

САСТАНАК МИНИСТРА ОСМАНА НУРКОВИЋА СА АМБАСАДОРКОМ САД-а ГОСПОЂОМ ЏУДИ РАЈЗИНГ РАЈНКЕ

САСТАНАК МИНИСТРА ОСМАНА НУРКОВИЋА СА АМБАСАДОРКОМ САД-а  ГОСПОЂОМ ЏУДИ РАЈЗИНГ РАЈНКЕ
Датум објаве: 01.09.2019 19:36 | Аутор: МСП

Испис Штампај страницу


На основу незваничних информација до којих је прошле недеље дошло Министарство саобраћаја и поморства, по питању могуће забране пловидбе помораца Црне Горе на бродовима у водама Сједињених Америчких Држава, јавност информишемо о следећем:

Након добијених незваничних информација о могућим рестикцијама за црногорске поморце, Министар саобраћаја и поморства, господин Осман Нурковић је одмах покренуо иницијативу која је, у четвртак, 29. августа 2019. године, проузроковала  позив госпође Џуди Рајзинг Рајнке, амбасадорке Сједињених Америчких Држава у Црној Гори и одржавање састанка на ову тему.

Министар је том приликом указао на значај црногорског поморства како са историјског тако и економског аспекта за Црну Гору, а од госп. Џуди Рајзинг Рајнке, је добио увјеравања да издавање виза црногорским поморцима иде устаљеном динамиком и да, по информацијама са којима Амбасада САД располаже, нема додатних рестрикција по том питању.

На крају састанка Министар се захвалио делегацији Амбасаде САД-а у Црној Гори на брзој реакцији и организованом састанку чиме је још једном, као много пута до сада, потврђен примјеран однос између институција Црне Горе и Сједињених Америчких Држава.

Влада Црне Горе и Министарство саобраћаја и поморства ће увијек, као и до сада, штитити интересе часних и поштених помораца који тешко зарађују свој поморски хљеб и бити чврст ослонац у њиховом професионалном и коректном раду како на домаћим тако и на страним бродовима широм свијета.