Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

SASTANAK MINISTRA OSMANA NURKOVIĆA SA AMBASADORKOM SAD-a GOSPOĐOM DŽUDI RAJZING RAJNKE

SASTANAK MINISTRA OSMANA NURKOVIĆA SA AMBASADORKOM SAD-a  GOSPOĐOM DŽUDI RAJZING RAJNKE
Datum objave: 01.09.2019 19:36 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Na osnovu nezvaničnih informacija do kojih je prošle nedelje došlo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, po pitanju moguće zabrane plovidbe pomoraca Crne Gore na brodovima u vodama Sjedinjenih Američkih Država, javnost informišemo o sledećem:

Nakon dobijenih nezvaničnih informacija o mogućim restikcijama za crnogorske pomorce, Ministar saobraćaja i pomorstva, gospodin Osman Nurković je odmah pokrenuo inicijativu koja je, u četvrtak, 29. avgusta 2019. godine, prouzrokovala  poziv gospođe Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori i održavanje sastanka na ovu temu.

Ministar je tom prilikom ukazao na značaj crnogorskog pomorstva kako sa istorijskog tako i ekonomskog aspekta za Crnu Goru, a od gosp. Džudi Rajzing Rajnke, je dobio uvjeravanja da izdavanje viza crnogorskim pomorcima ide ustaljenom dinamikom i da, po informacijama sa kojima Ambasada SAD raspolaže, nema dodatnih restrikcija po tom pitanju.

Na kraju sastanka Ministar se zahvalio delegaciji Ambasade SAD-a u Crnoj Gori na brzoj reakciji i organizovanom sastanku čime je još jednom, kao mnogo puta do sada, potvrđen primjeran odnos između institucija Crne Gore i Sjedinjenih Američkih Država.

Vlada Crne Gore i Ministarstvo saobraćaja i pomorstva će uvijek, kao i do sada, štititi interese časnih i poštenih pomoraca koji teško zarađuju svoj pomorski hljeb i biti čvrst oslonac u njihovom profesionalnom i korektnom radu kako na domaćim tako i na stranim brodovima širom svijeta.