Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Nurković i Beratović se sastali sa predsjednikom CRBC-a Lu Sanom

Nurković i Beratović se sastali sa predsjednikom CRBC-a Lu Sanom
Datum objave: 11.06.2018 10:14 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Tokom boravka u Kini, na devetom Međunarodnom forumu za investicije i građevinu, koji se održava u distriktu Makao, ministar saobracaja i pomorstva Osman Nurković i savjetnik premijera za strana ulaganja i investicije Vladimir Beratović, sastali su se sa predsjednikom CRBC-a, gospodinom Lu Sanom i njegovim saradnicima.

Na sastanku, ministar Nurković je iznio očekivanja, na osnovu obećanja koja je do sada dobijao tokom susreta sa visokim zvaničnicima iz Kine, kao i najodgovornijim ljudima iz CRBC-a, da će prva dionica autoputa Smokovac-Uvač-Mateševo, biti završena na ugovoreni način i u ugovorenom roku.

Nurković je istakao "da je zadovoljan kvalitetom izvedenih radova, koji su po najvišim evropskim standardima, ali je insistirao da centrala CRBC-a pruži veću podršku preduzeću koje izvodi radove na autoputu u Crnoj Gori, kako sa povećanjem broja radnika i opreme, tako i logistikom u drugim segmentima, kako ne bi došlo do pomijeranja ugovorenih rokova".

Resorni ministar je insistirao "da CRBC u najkraćem roku završi preostale obaveze oko izrade projektne dokumentacije za priključni put i naplatnu rampu Smokovac, trajno napajanje strujom i vodosnadbijevanje, kako bi započeli razgovore oko rješavanja ovih pitanja".

Predsjednik CRBC-a, gospodin Lu San je iznio uvjeravanja da će pružiti punu podršku za uspješnu realizaciju, ovog, kako za Crnu Goru, tako i za njihovu kompaniju izuzetno važnog objekta, koji je na vrhu prioriteta, jer predstavlja referencu za evropsko tržište, kako u pogledu postizanja standarda, tako i u pogledu poštovanja ugovorenih obaveza. 

Ministar Nurkovic i gospodin Lu San su zajednicki konstatovali da je prva dionica autoputa test za obe strane, da li će i pod kojim uslovima nastaviti saradnju i na drugim dionicama autoputa Bar-Boljare.

Tokom posjete Kini, Ministar Nurković i savjetnik Beratović su iskoristili priliku da obiđu najduži most na svijetu, Zhuhai-Makao most, preko mora, dužine 55 km, sa tunelom ispod mora dužine oko šest kilometara. Most je najvećim dijelom sagradila CCCC, majka kompanija CRBC-a.

 

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva