Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Susret Nurković i Zelioli

Susret Nurković i Zelioli
Datum objave: 17.05.2018 13:27 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je u prvu zvaničnu posjetu novoizabranog ambasadora Republike Italije u Crnoj Gori Nj.E. Luku Zeliolija.

Ambasador Zelioli je na početku iskazao zadovoljstvo susretom sa ministrom saobraćaja i pomorstva  i iskazao svoju namjeru da se u narednom periodu sastane  sa ministrima u Vladi I  crnogorskim zvaničnicima. Ističući da je ministarstvo saobraćaja i pomorstva jedno od najznačajnih resora sa velikim obimom nadležnosti , Zelioli je između ostalog podsjetio da postoji značajan broj italijanskih preduzeća koji posluju u Crnoj Gori.

Imajući u vidu tradicionalne veze između Bara i Barija, Nurković i Zelioli su razgovarali o izazovima u funkcionisanju ove linije, ali na zadovoljstvo obije strane i o modelu koji je primijenjen kako bi ova linija i dalje bila u funkciji.

Na sastanku je takođe bilo riječi o poslovnom angažmanu vezano za transport FIAT vozila između Srbije i Italije crnogorskom željeznicom a preko Luke Bar, uz prisustvo italijanskih kompanija koje posluju u okviru Luke Bar kao što su Grimaldi i Ocean Montenegro.

Ministar Nurković je kazao da je veoma značajno da razgovaramo o izazovima ili o problemima sa kojima se italijanska privreda može suočiti.

“Razumijemo potrebe privrede i naše aktivnosti su usmjerene ka stvaranju ambijenta za pozitivno poslovanje privrednih subjekata u Crnoj Gori, izlazimo u susret i razgovaramo kako bi rješavali eventualne dileme ili izazove” - istakao je Nurković

Strateški interes države je poboljšanje privredne saradnje između Crne Gore i Italije, dodao je Nurković.

 

 

 

.

 

 

Služba za odnose s javnošću i protokol