Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Predstavnici MATTO posjetili Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Predstavnici MATTO posjetili Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
Datum objave: 10.05.2018 15:37 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Predstavnici Makedonsko-turske privredne komore (MATTO) i počasni konzul Republike Turske u Bitolju, Ajdovan Ademoski, sastali su se danas sa državnim sekretarom mr Muamerom Hajdarpašićem u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore.

MATTO okuplja makedonske firme i privrednike, od kojih mnoge imaju turski kapital a njeni predstavnici i počasni konzul Ademoski borave u trodnevnoj posjeti Crnoj Gori, sa ciljem upoznavanja sa investicionom klimom i mogućnostima za ulaganja.

Državni sekretar je otvorio sastanak izrazivši zadovoljstvo zbog interesovanja MATTO-a da ostvari saradnju sa Vladom Crne Gore i Ministarstvom saobraćaja i pomorstva, posebno naglašavajući da bi se na ovaj način i produbila postojeća bilateralna saradnja između Crne Gore i Republike Turske, kao i između Crne Gore i Republike Makedonije.

On je prisutne upoznao sa djelokrugom Ministarstva saobraćaja i pomorstva kao i prioritetima istog vezano za buduća investiranja u sektorima pomorskog, vazdušnog, drumskog i željezničkog saobraćaja. Istakao je i značaj luke Bar za razvoj Crne Gore kao strateške tačke koja se nalazi na Putu svile a koja je infrastrukturno dobro povezana, kako sa stanovišta drumskog tako i željezničkog saobraćaja.

Državni sekretar je takođe odgovorio na pitanja prisutnih, vezana za dalji razvoj Jadransko-jonske magistrale i načina na koji će postojeće i buduće investicije u saobraćajnu infrastrukturu uticati na privredni razvoj zemlje.

Predstavnici MATTO-a i počasni konzul danas borave i u Baru, gdje će sa upravom Luke Bar i Port of Adria razgovarati o potencijalnim investicijama u ovoj oblasti.

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva