Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Saopštenje: TAIEX ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača

Saopštenje: TAIEX ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača
Datum objave: 06.12.2017 10:28 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


U organizaciji Instrumenta Evropske komisije za tehničku pomoć i razmjenu informacija (TAIEX - Technical Assisstance and Information Exchange Instrument) i Ministarstva saobraćaja i pomorstva, od 04. - 05. decembra 2017. godine u Podgorici, održana je TAIEX ekspertska misija o EU regulatornom okviru za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača drumskih vozila koja prevoze teret i putnike. Ekspertska misija je realizovana nakon donošenja novog Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, a u okviru aktivnosti na izradi Predloga pravilnika o programima obuke i načinu polaganja ispita za sticanje licence profesionalnog vozača i sertifikata o stručnoj osposobljenosti i početka implementacije izdavanja samih licenci profesionalnog vozača.

Cilj održavanja TAIEX ekspertske misije bila je stručna pomoć eksperata iz država članica Evropske unije u usklađivanju nacionalnog zakonodavstva sa EU regulatornim okvirom za kvalifikacije i obuke profesionalnih vozača.

Učesnici su bili ekspert u oblasti kvalifikacija i obuka profesionalnih vozača, savjetnik u Odjeljenju za bezbjednost saobraćaja Viktoras Lapinas, Litvanska uprava za puteve pri Ministarstvu komunikacija, kao i službenici Direktorata za drumski saobraćaj i Direkcije za saobraćaj, državni inspektori i službenici Privredne komore Crne Gore.Služba za odnose s javnošću i protokol Ministarstva saobraćaja i pomorstva