Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Saopštenje: Susret Nurković – Močnik

Saopštenje: Susret Nurković – Močnik
Datum objave: 04.12.2017 11:19 | Autor: MSP

Ispis Štampaj stranicu


Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa ambasadorom Slovenije Mitjom Močnikom. Sastanak je organizovan povodom predstojeće posjete ministra Nurkovića Sloveniji i slovenačkom ministru saobraćaja, koja je planirana polovinom mjeseca decembra. Ova posjeta dogovorena je nedavno, prilikom bilateralnog sastanka dva ministra u Varšavi, Poljska. 

Kako je istako ministar Nurković sastanak sa slovenačkim kolegom u Vrašavi otvorio je nekoliko zanimljivih tema od zajedničkog interesa, a u fokusu naše pažnje svakako je i model funkcionisanja Luke Kopar, pa je ova posjeta Sloveniji prilika da se razmijene iskustva, ali izazovi sa kojima se susrijeće menadžment ove slovenačke luke. Za našu delegaciju od interesa je i model funkcionisanja željezničkog saobraćaja od Luke Kopar dalje prema Evropi. 

Sagovornici su se saglasili da su slični potencijali dvije države , ali i problemi u ovom resoru, pa je to razlog više da se na ministarskom nivou razmijene mišljenja i stavovi, ali i razvojni planovi za budući period.


Služba za odnose sa javnošću i protokol