Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Najava: Inter-resorna vježba “Luka Kotor 2017”

Datum objave: 08.06.2017 13:01 | Autor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


Inter-resorna vježba “Luka Kotor 2017” sa scenarijom eksplozije na trupu i požar na brodu, spasavanje ljudskih života na moru, izlivanje ulja u more, biće održana sjutra (09. jun. 2017. godine, petak) u 10 časova u Luci Kotor.

Nosilac vježbe Uprava pomorske sigurnosti će u saradnji sa Mornaricom Vojske Crne Gore i Sektorom granične policije MUP-a u skladu sa Nacionalnim planom za hitno reagovanje i potpisanim Sporazumom o međusobnoj saradnji demonstrirati spremnost crnogorskih institucija da reaguje u incidentnim situacijama na moru. Pored ovih institucija u realizaciji vježbe učestvovaće: Zapovjednik broda Athena, predstavnici Luke Kotor, Službe zaštite i spašavanja i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć iz Kotora, Regionalni centar za obuku ronilaca iz Bijele, kao i predstavnici Jugopetrola, Kotor i preduzeća Hemosan iz Bara.

 
Vježbi će pored predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova, Ministarstva odbrane, ambasada Sjedinjenih Američkih država i Velike Britanije, delegacije Evropske Unije u Crnoj Gori prisustvovati i ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković. 

Za potrebe snimanja same vježbe neophodno je akreditovanje novinara i kamermana u službi za odnose sa javnošću i protokol Ministarstva saobraćaja i pomorstva na email adresu Jelena.raspopovic@msp.gov.me. Zbog organizacije snimanja neophodno je da novinarske ekipe budu u luci Kotor u 9 časova i 30 minuta. 

Za dodatne konsultacije vezano za snimanje događaja kontakt osoba je Jelena Raspopović, portparol Ministarstva saobraćaja i pomorstva 069 016 650.


PR Služba Ministarstva saobraćaja i pomorstva