Manja slova Veća slova RSS Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Vijesti

19.04.2018.

JAVNI POZIV za učešće na javnom tenderu za dodjelu koncesije za pružanje Lučke usluge – lučke pilotaže u luci Kotor i pilotaže u Bokokotorskom zalivu

U skladu sa odredbama Zakona o lukama ( „Sl.list CG“, br. 51/08, 40/11 i 27/13), Zakona o koncesijama („Sl. list CG“, br. 08/09) i Zaključka Vlade Crne, broj 07-3404 od 10.11.2017.godine, Ministarstvo saobraćaja i pomorstva – Lučka uprava oglašava JAVNI POZIV za učešće na javnom tenderu (u daljem tekstu „Tender“) za dodjelu koncesije za pružanje Lučke usluge – lučke pilotaže u luci Kotor i pilotaže u Bokokotorskom zalivu.

05.04.2018.

Vježba „Otmica vazduhoplova“ demonstrirala spremnost crnogorskih institucija da reaguje u incidentnim situacijama

Vježba „Otmica vazduhoplova“ demonstrirala spremnost crnogorskih institucija da reaguje u incidentnim situacijama

Treća bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u organizaciji Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva, održana je danas na aerodromu Podgorica. Riječ je o sveobuhvatnoj vježbi koja se, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim dokumentima ICAO, ECACa i Evropske komisije održava svake treće godine.

04.04.2018.

Najava: Bezbjednosna vježba “Otmica vazduhoplova”

Na aerodromu Podgorica će se 5. aprila (četvrtak) održati bezbjednosna vježba „Otmica vazduhoplova“, u organizaciji Nacionalnog odbora za bezbjednost civilnog vazduhoplovstva. Riječ je o sveobuhvatnoj vježbi koja se, u skladu sa Nacionalnim programom bezbjednosti civilnog vazduhoplovstva, usvojenim od strane Vlade Crne Gore, a koji je usaglašen sa relevantnim međunarodnim dokumentima, održava svake treće godine.

30.03.2018.

Susret Nurković-Seyf Allah Rejb : Treba napraviti konkretne korake u saradnji iz oblasti saobraćaja

Susret Nurković-Seyf Allah Rejb : Treba napraviti konkretne korake u saradnji iz oblasti saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas ambasadora Republike Tunis Seyf Allah Rejb. Sagovornici su konstatovali dobre odnose dviju država i složili se da treba da pojačati i intezivirati razgovore kako bi se unaprijedili i napravili konkretni koraci u vidu priprema nacrta sporazuma o saradnji iz više oblasti: drumskog saobraćaja - prevoza robe i putnika, vazdušnog i pomorskog saobraćaja.

21.03.2018.

Konferencija o evropskom multimodalnom transportu se održava u Sofiji

Konferencija o evropskom multimodalnom transportu se održava u Sofiji

U Sofiji se održava dvodnevna konferencija o evropskom multimodalnom transportu na kojem je učestvovala evropska Komesarka Violeta Bulc, ali i značajan broj visokih zvaničnika ministarstva saobraćaja zemalja Zapadanog Balkana. Državni sekretar u Ministarstvu saobraćaja i pomorstva Crne Gore Angelina Živković je predvodila crnogorsku delegaciju na Konferenciji o evropskom multimodalnom transportu, koja je održana u Sofiji, 20. marta 2018. U crnogorskoj delegaciji bila je ambasador Crne Gore u Bugarskoj Snežana Radović i savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore za energetiku Ljubo Knežević.

21.03.2018.

Susret Nurković - Muhamed Sajid: Istaknuti Sporazumi o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja

Susret Nurković - Muhamed Sajid: Istaknuti Sporazumi o saradnji u oblasti vazdušnog i pomorskog saobraćaja

Ministar saobraćaja i pomorstva, gdin. Osman Nurković sastao se juče sa ministrom za opremu, transport, logistiku i vode Kraljevine Maroka, gdin.-om Abdelkader Amarom u Rabatu, Kraljevina Maroko. Ministar Nurković se odazvao pozivu svog marokanskog kolege u cilju uspostavljanja bolje saradnje između dvije države.

20.03.2018.

Ministar Nurković na Crans Montana Forumu u Maroku istakao potencijale crnogorskih luka

Ministar Nurković na Crans Montana Forumu u Maroku istakao potencijale crnogorskih luka

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva, gdin-om Osmanom Nurkovićem, učestvuje na Crans Montana Forumu koji se održava od 15. do 20. marta u Dakhli, Maroko. Crans Montana Forum se organizuje pod pokroviteljstvom kralja Muhameda VI a okuplja vođe država i Vada, ministre, regionalne i međunarodne organizacije, poslanike i predstavnike biznisa iz čitavog svijeta pa samim tim predstavlja jedinstvenu platformu za razmjenu znanja i iskustva i promociju potencijala Crne Gore.

19.03.2018.

Zahtjev za izdavanje rješenja o ispunjenosti uslova za ovlašćenog inženjera/revizora i vršioca tehničkog pregleda za složeni inženjerski objekat

Na osnovu člana 193 i 194 Zakona o planiranju prostora i izgradnje objekata ("Službeni list CG", broj 64/17) i člana 46 stav 1 Zakona o upravnom postupku ("Službeni list CG", 56/14, 40/16 i 37/17), Ministarstvo saobraćaja i pomorstva nadležno je za izdavanje licenci za složene inženjerske objekte.

13.03.2018.

Najava: Ministar Osman Nurković učestvovaće na Crans Montana Forumu u Maroku

Delegacija Vlade Crne Gore predvođena ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem učestvovaće na Crans Montana Forumu koji će se održati od 15. do 20. marta u Dakhli, Kraljevina Maroko.

01.03.2018.

Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina

Završena rekonstrukcija pruge na dionici Virpazar - Sutomore u tunelu Sozina

Povodom završetka radova na rekonstrukciji pruge na dionici Virpazar – Sutomore u tunelu Sozina u dužini od 6712 metara, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković je na jučerašnjoj svečanosti istakao da sektor saobraćaja u Crnoj Gori, zajedno sa sektorom životne sredine prednjači u broju projekata koji su finansirani kroz dostupne IPA fondove.