Manja slova Veća slova RSS

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter
>

Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama

Datum objave: 28.07.2015 13:40 | Autor: Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

Ispis Štampaj stranicu


Obavještavam vas da je u toku Javna rasprava o Nacrtu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nevladinim organizacijama, te da traje do 5. Avgusta ove godine.

Radna grupa za pripremu Predloga zakona će razmotriti predloge, sugestije i komentare učesnika javne rasprave, nakon čega će sačiniti Izvještaj o sprovedenoj javnoj raspravi i objaviti ga na internet stranici Ministarstva unutrašnjih poslova i portalu e-uprave, u roku od 10 dana od dana završetka javne rasprave.

Međutim, ukoliko ne stignete do pomenutog roka da se uključite i doprinesete poboljšanju ponuđenih rješenja, možete do 2. Septembra na mail Kancelarije poslati svoje mišljenje, koje bi Kancearlija mogla da predstavi na tematskoj sjednici Savjeta za razvoj NVO, koja će se održati 4. Septembra i biti posvećena samo toj temi.

Predloge, sugestije i komentare na Nacrt zakona možete dostaviti Ministarstvu unutrašnjih poslova, Bulevar Svetog Petra Cetinjskog, br. 22 Podgorica ili na fax 020/225-518, kao i na e-mail: ivan.sikmanovic@mup.gov.me

Podsjećam da će uredba biti tek nakon donošenja zakona finalizovana i učinjena oficijelno javnom i dostupnom, ali cijenim da ćete razumjeti da je i u ovoj fazi jako važno da imate uvid u orijentaciona–radna rješenja u podzakonskom aktu koji prati promjene Zakona o NVO, odnosno kako je zamišljeno da se to dalje razradi tim aktom.

Zakon i Uredbu možete preuzeti ovdje: