Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
12.12.2018

Ministar Osman Nurković na godišnjoj konferenciji za medije sumirao rezultate rada Ministarstva

Ministar Osman Nurković na godišnjoj konferenciji za medije sumirao rezultate rada Ministarstva

Ministar Osman Nurković održao je danas godišnju konferenciju za medije u Vili Gorica na kojoj je predstavio rezultate rada resora saobraćaja i pomorstva sa svojim saradnicima. U svom obraćanju, ministar Nurković, je kazao da je saobraćaj uvijek aktuelna tema, što je i za očekivati kada se uzme u obzir činjenica da ministarstvo saobraćaja i pomorstva realizuje najveće kapitalne projekte u državi.
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva
u 2018. godini


Pušti neka zvoni


Projekti


Ministarstvo saobraćaja i pomorstva

 

Autoput Bar - Boljare uspješna priča!

 

 

MSP

Auto put Bar-Boljare: Trasa Smokovac-Uvač-Mateševo

MSP  Trasa Smokovac-Uvač-Mateševo, snimak iz helikoptera 

 

 

 
 

 

 Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Aktuelnosti

19.03.2019.

OKRUGLI STO

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva obavještava zainteresovanu javnost da će se okrugli sto povodom Nacrta zakona o izmjenama i dopunama zakona o prevozu u drumskom saobraćaju, održati 25. marta 2019. godine, u Hotelu „CentreVille“- Conference room 1, Podgorica, u 10 sati...

više...
17.03.2019.

Unapređenje prekogranične saradnje između Crne Gore i Albanije

Unapređenje prekogranične saradnje između Crne Gore i Albanije

Ministarstvo saobraćaja i pomorstva Crne Gore bilo je domaćin delegaciji Vlade Republike Albanije koju je predvodio generalni direktor za ekonomske i usluge podrške u Ministarstvu infrastrukture i energetike Eduart Ahmeti, a cilj posjete bio je produbljivanje saradnje i nastavak aktivnosti u okviru Berlinskog procesa i Agende povezivanja. Sa posebnom pažnjom razmotreno je sprovođenje reformskih “mekih” mjera iz paketa 2016-2020, koje se u okviru Plana upravljanja reformskim mjerama (CRMP) odnose na uspostavljanje efikasnog drumskog i željezničkog saobraćaja na graničnim prelazima i sagledavanje mogućnosti za uvođenje mehanizma “Jednog servisnog šaltera”(One stop shop) na graničnim prelazima između dvaju država.

više...
13.03.2019.

Javna rasprava o Nacrtu zakona o dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u drumskom saobraćaju

JAVNI POZIV Građanima, naučnoj i stručnoj javnosti, državnim organima, političkim strankama, nevladinim organizacijama, međunarodnim organizacijama, medijima i svim zainteresovanim organizacijama i zajednicama, da se uključe u javnu raspravu i daju svoj doprinos u razmatranju Nacrta zakona o dopunama Zakona o ugovorima o prevozu u drumskom saobraćaju.

više...
13.03.2019.

Susret Nurković - Trpkoski

Susret Nurković - Trpkoski

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadora Republike Sjeverna Makedonije g.Mihajla Trpkoskog. Ministar Nurković i ambasador Trpkoski su razmijenili mišljenja o mogućnosti što boljeg saobraćajnog povezivanja dvije države.

više...
13.03.2019.

Susret Nurković – Plugtschieva

Susret Nurković – Plugtschieva

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković primio je danas u kurtoaznu posjetu ambasadorku Republike Bugarske gospođu Meglenu Plugtschievu. Nurković i Plugtchieva su se složili da je saradnja između dvije države prijateljska i da treba raditi na daljem poboljšanju bilateralnih odnosa.

više...