Manja slova Veća slova RSS
Top vijesti Najčitanije  
04.03.2017

Premijer Marković visoko ocijenio dinamiku i kvalitet radova na prioritetnoj dionici Autoputa

Premijer Marković visoko ocijenio dinamiku i kvalitet radova na prioritetnoj dionici Autoputa

Prilikom današnje posjete gradilištu tunela Klopot na prioritetnoj dionici Autoputa, predsjednik Vlade Duško Marković je istakao da se neposredno uvjerio da su radovi na tom zahtjevnom gradilištu veoma intenzivni, da se sprovode po najvišim standardima i veoma kvalitetnom dinanikom, te da se na više od polovine dionica intenzivno radi preko 24 km trase. „Ne da sam zadovoljan, nego sam impresioniran“, naglasio je premijer Marković...10.03.2017.

Susret: Nurković- Hloben

Susret: Nurković- Hloben

Na početku sastanka Ambasador Slovačke Roman Hloben je izrazio zadovoljstvo prilikom da se sretne sa ministrom saobraćaja Osmanom Nurkovićem i pruži podršku novoj vladi u mandatu koji joj predstoji. Moj kutak

Newsletter Prijava za newsletter

Kako biste okarakterisali stanje naših puteva?


Aktuelnosti

23.03.2017.

Saopštenje: Ministar Nurković na regionalnoj transportnoj investicionoj konferenciji

U organizaciji Evropske Komisije i ministarstva saobraćaja i infrastrukture Bugarske u Sofiji se održava dvodnevna regionalna konferencija posvećena razvoju saobraćaja sa fokusom na modele finansiranja kapitalnih infrastrukturnih projekata. Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković na poziv evropske komesarke za transport i mobilnost Violete Bulc, predvodi delegaciju Vlade Crne Gore sa ciljem da se kroz plenarne sjednice posvećene investiranju u transportnu infrastrukturu detaljnije upozna sa investicionim planovima EU i modelima saradnje država regiona za brže i kvalitetnije povezivanje.

više...
23.03.2017.

Javni poziv za javnu raspravu o Koncesionom aktu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje dijela trgovačke luke Bar

JAVNI POZIV građanima, državnim organima, nevladinim organizacijama, pravnim licima i preduzetnicima i drugim zainteresovanim subjektima, da se uključe u javnu raspravu o Koncesionom aktu za dodjelu koncesije za privredno korišćenje trgovačke luke Bar, na području KO Novi Bar i da svoje komentare, primjedbe, predloge i sugestije dostave Lučkoj upravi u pisanoj ili elektronskoj formi

više...
21.03.2017.

Saopštenje: Susret Nurković – Toudic Gaborit

Saopštenje: Susret Nurković – Toudic Gaborit

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković sastao se danas sa Ambasadorkom Francuske Christine Toudic Gaborit. Odnosi dvije države ocijenjeni su kao veoma dobri, sa velikim potencijalom da se saradnja snažnije razvija naročito u oblasti saobraćaja.

više...
15.03.2017.

SAOPŠTENJE: Ministar Nurković u radnoj posjeti opštini Bar

SAOPŠTENJE: Ministar Nurković u radnoj posjeti opštini Bar

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković boravio je danas u radnoj posjeti opštini Bar. Posjeta je započeta susretom sa predsjednikom Opštine Zoranom Srzentićem, razgovarano je o tekućim temama vezanima za pomorsku privredu u ovom gradu, pitanjima vezanima za saobraćaj, a sve u susret ljetnjoj turističkoj sezoni. Predsjednik Opštine Bar upoznao je ministra saobraćaja i pomorstva i o preduzetim aktivnostima koje se odnose na povećanje bezbjednost učesnika u željezničkom saobraćaju, ali i o planovima ove opštine za rješavanje problema zagušenja saobraćaja, posebno u ljetnjim mjesecima u Sutomoru. Ministar Nurković je istakao da svaki problem treba precizno indetifikovati, pa analizirati, kako bi se našla adekvatna rješenja. Nurković je takođe naglasio da je ovo opština sa tradicionalno razvijenom pomorskom privredom i da treba tražiti optimalna rješenja kada su u pitanju izazovi na koje se neminovno nailazi.

više...
14.03.2017.

Saopštenje: Susret Nurković - Durmishi

Saopštenje: Susret Nurković - Durmishi

Ambasador Kosova u Crnoj Gori Skender Durmishi susreo se sa ministrom saobraćaja i pomorstva Osmanom Nurkovićem. Durmishi je na početku razgovora kazao da su naše dvije zemlje istorijski povezane i da treba jačati veze i rješavati sve probleme na koje bi se eventualno moglo naići. Glavni akcenat je bio na tome kako poboljšati saobraćajne konekcije između Kosova i Crne Gore na zadovoljstvo građana i privrede obije zemlje. Durmishi je naglasio da osim turizma i ekonomije treba jačati i kulturne veze i saradnju i prenio ministru Nurkoviću poziv ministra infrastrukture Kosova za susret u Prištini.

više...